Sari la conținut
Cum să ieși în evidență într-o piață aglomerată?

Cum să ieși în evidență într-o piață aglomerată?

Trăim într-o lume super conectată, unde noi afaceri pot veni și pleca într-o clipită.

Pe o piață atât de aglomerată, cum vă asigurați că produsele sau serviciile dvs. se deosebesc de sutele de alte companii existente deja?

A fi diferit de concurență este esențial pentru succesul companiei dvs. Deși majoritatea oamenilor înțeleg acest concept, prea mulți nu reușesc să-l pună în practică.

A face produsul sau afacerea dvs. să iasă în evidență din mulțime poate, așadar, să pară un proces complicat și consumator de timp. Dar chiar nu trebuie să fie.

Mai jos, evidențiem trei domenii pe care să ne concentrăm. Cu ajutorul acestora, IMM-ul pe care îl administrați ar trebuie să stea în poziții fruntașe deasupra concurenței.

1. Angajați personal în care puteți avea încredere

Dacă aveți de gând să depășiți ceea la ce se așteaptă clienții dvs., atunci aveți nevoie de o echipă de personal pe care vă puteți baza. Această caracteristică trebuie să înceapă de jos și să meargă până la capăt.

Angajații dvs. sunt mecanismul care vă conectează clienții cu propunerea dvs. de afaceri. Prin urmare, este înțelept să fiți foarte atenți pe cine alegeți să vă reprezinte compania și la cât timp și bani investiți în formarea acestora.

Fie doriți să angajați personal care are cunoștințe în domeniul lor cu ani de experiență credibilă, fie angajați personal nou care este harnic și dornic să învețe și să investească în viitorul lor.

Personalul în care puteți avea încredere va avea, la rândul său, încredere în voi. Acest lucru iese în evidență din modul în care se ocupă de clienți.

Dacă faceți o promisiune clienților, este de datoria dvs. să vă asigurați că personalul o poate livra.

Acest lucru este important. Dacă nu reușiți să vă îndepliniți o promisiune, veți fi pierdut încrederea clientului respectiv. Și, odată ce încrederea a fost pierdută, va trebui să lucrați și mai mult pentru a o recâștiga.

2. Concentrați-vă pe client

Încrederea și loialitatea clienților sunt cheia succesului pe termen lung al afacerii. Singura modalitate de a construi o relație reală este să treceți dincolo de simpla furnizare a produsului sau serviciului dvs.

Modul în care vă tratați clienții, fie personal, fie online, trebuie să fie adaptat pentru a-i impresiona. Aceasta este ceva care ar trebui să fie în prima linie a obiectivelor tale și prezent în tot ceea ce faci.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă concentrați pe client. Gândiți-vă la călătoria pe care o parcurge clientul dvs. de la auzirea despre afacerea dvs., până la contactare. Calea continuă până la primirea cu succes a produsului sau serviciului oferit.

Gândiți-vă la ce le puteți oferi clienților dvs. Încercați să construiți un proces care să le ofere exact ceea ce doresc. Mai rapid și mai ușor decât oricine altcineva.

Întrebările corecte

Întrebați-vă următoarele:

  • Ce poți face pentru a merge mai departe?
  • Unde ar putea avea nevoie clienții dvs. de asistență?
  • Care sunt nevoile clienților dvs. în fiecare etapă a procesului?
  • Ce poți face diferit de concurenții tăi?
  • Ce beneficii adăugate le puteți aduce clienților pe care nimeni altcineva nu le are?

Dacă puteți răspunde la aceste întrebări, veți începe să vă concentrați asupra nevoilor clientului. Doar așa începeți să vă distingeți de concurenții care nu pun pe primul loc nevoile utilizatorilor.

Dacă încă te străduiești să intri în mentalitatea clientului sau simți că tu și personalul tău sunteți prea apropiați de produs pentru a gândi la fel ca clientul, ar putea merita să faceți teste externe ale utilizatorilor. În acest fel, puteți să adunați feedback-ul clienților.

Există multe modalități de a face acest lucru. De exemplu, dacă doriți să creați un website axat pe utilizator sau să vă îmbunătățiți călătoria actuală a clienților online, căutați în software-ul de înregistrare a sesiunii sau de redare a sesiunii care vă poate arăta cum utilizatorii reali își desfășoară activitatea pe website-ul dvs. de afaceri.

În mod similar, puteți trimite un simplu sondaj de feedback cu fiecare comandă online sau prin canalele dvs. de socializare, solicitându-le clienților să-și spună gândurile despre cum vă puteți îmbunătăți serviciul.

Există multe modalități de abordare a mentalității clientului, așa că începeți cu pași mici și mergeți cu ceea ce funcționează cel mai bine pentru afacerea dvs.

3. Construiți o prezență puternică online

Indiferent dacă vindeți produse direct online sau pur și simplu utilizați canale online pentru conștientizarea mărcii și interacțiunea cu clienții, este esențial să stabiliți o prezență online puternică și memorabilă.

Îmbunătățirea vizibilității începe cu a avea un brand puternic, care este ecou prin website-ul dvs., canalele sociale și directoarele online.

Dar nu este suficient doar să fii prezent online – trebuie să fii și tu activ. Trebuie să investești timpul necesar dacă vrei să ai succes în construirea unei prezențe digitale puternice.

Studierea a ceea ce fac concurenții în mediul online este esențială pentru a vă oferi un avantaj, dar, dacă sunteți nou în spațiul digital, ați putea avea multe de recuperat.

Nu este vorba despre copierea concurenților dvs., ci despre păstrarea vigilenței pentru acele mari oportunități de câștig.

Există ceva ce le lipsește concurenților dvs.? Merită să dedici ceva timp acestei sarcini în fiecare săptămână.

Chiar mai bine, investiți bani în construirea unei prezențe online prin utilizarea dezvoltării web, a marketingului de conținut și a optimizării pentru motoarele de căutare (servicii SEO).

Această prezență ar trebui să fie dinamică și perfecționată constant pentru a îmbunătăți experiența clienților dvs. și pentru a le face călătoria cât mai lină posibil.

Înapoi sus