Skip to content
Ochelari, ce trebuie să faci în cazul în care copilul tău nu vrea să îi poarte

Ochelari, ce trebuie să faci în cazul în care copilul tău respinge ideea

Ochelari, ce trebuie să faci în cazul în care copilul tău respinge ideea. În acest articol de blog descoperim cum puteți depăși situația.

Ce faci când copiii tăi nu vor să poarte perechea de ochelari

Copiii nu sunt ca noi, adulții. Nu văd lucrurile ca fiind corecte sau greșite, ci mai degrabă ca niște lucruri cool sau nu.

Își ascultă prietenii mai mult decât părinții. Și dacă sunt hărțuiți la școală pentru ochelarii lor, este aproape imposibil să-i faci să poarte din nou perechea respectivă. În afară de asta, s-ar putea să se confrunte cu un disconfort pe care nu-l pot exprima.

Dacă te străduiești să-ți faci copilul să poarte ochelari de vedere, nu ești singur. Luați-o ca una dintre acele puține provocări speciale cu care vă confruntați ca părinte.

Dar nu trebuie să fii prea dur cu tine sau cu copilul tău. Cunoașterea câtorva sfaturi și trucuri va face tranziția ușoară pentru amândoi. Continuă să citești acest articol pentru a afla cum trebuie rezolvată problema fără mari bătăi de cap.

Este vorba despre modul în care îl abordați

Nu toți copiii se comportă în același fel când vine vorba de schimbare. S-ar putea să vi se pară surprinzător, dar unii copii sunt încântați dacă li se propune să-și aleagă propriile rame pentru ochelari.

Pe de altă parte, pentru alți copii, ar putea fi o lovitură grea. Ar arăta diferit de prietenii lor și alți copii ar putea chiar să îi poreclească folosind nume amuzante (copiii pot fi uneori puțin răi).

Tu știi cel mai bine temperamentul copilului tău. Dar dacă este posibil, lăsați oftalmologul să vorbească cu el. Trebuie să o fi făcut de câteva ori înainte, astfel încât să știe cum să pară cool.

2. Pași mici pentru a ajunge la rezultatul dorit

A purta ochelari de vedere ar putea fi o schimbare uriașă pentru adulți. În aceste condiții, de ce ar trebui să fie diferit pentru copilul tău?

Nu vă grăbiți copilul la acest moment important pentru el. Ca urmare, luați în considerare introducerea unei „Ore a ochelarilor”. Vorbim despre perioade scurte, desemnate de timp, în care copilul dvs. trebuie să poarte ochelarii.

La început, ar putea fi perioada de timp pe care o dedică vizionării unor emisiuni la televizor. De acolo, măriți timpul până când copilul dvs. devine obișnuit să poarte ochelarii cu „normă întreagă”.

Chiar și atunci când copilul dvs. are o acuitate vizuală bună, încurajați-l să folosească ochelari de protecție. Mai ales atunci când observați că petrece mult timp în fața unui ecran.

Ochelarii de protecție vor împiedica lumina albastră să le afecteze dezvoltarea vizuală.

3. Alegeți rame de ochelari care să fie gustul celor mici

Copilul tău este deja reticent la schimbare. Așadar, înmânarea unei rame plictisitoare și lipsite de „viață” nu va duce la nimic bun. Duceți-l la cumpărături de ochelari de vedere sau de protecție și lăsați-l să își aleagă ochelarii.

Se va simți mai încântat să poarte ceva ce chiar el a ales. Și cine știe, poate copilul tău are un gust mai bun la ochelari de vedere sau ochelari de soare decât tine :).

Analizează situația în profunzime: de ce nu poartă ochelari copilul?

Este ușor să dai vina pe rezistența la ochelari asupra naturii rebele a copiilor. Dar respingerea noilor ochelari ar putea să vă spună ceva…

1. Modelul ochelarilor nu se potrivește corect

Alegerea ohelarilor pentru copilul dvs. este ușoară. Să faci copilul să îi poarte este de fapt locul în care începe „lupta”.

Copiii nu se descurcă grozav când vine vorba de a înfrunta anumite probleme. Dacă ochelarii nu se potrivesc corect și le alunecă pe nas, nu vor dori niciodată să îi poarte.

În aceste condiții, copilul ar putea să-și petreacă cea mai mare parte a zilei repoziționând ochelarii. Și dacă perechea este prea strânsă, le va răni urechile și ar putea duce la dureri de cap.

2. Sunt hărțuiți la școală din cauza acelor ochelari

Hărțuirea sau tachinarea este un alt motiv pentru care copilul nu se va uita din nou la acei ochelari. Deși e adevărat că purtarea ochelarilor a devenit un lucru interesant în zilele noastre, copiii nu o văd așa.

Încă își bat joc de copiii care arată diferit, din păcate.

Vă recomandăm să discutați cu profesorul copilului dvs. despre problemă. Va fi atent la acest tip de comportament negativ și va putea încuraja copilul să poarte ochelarii la școală.

3. Ochelarii nu aduc acele beneficii așteptate de toată lumea

Acuitatea vizuală se referă la cât de bine pot vedea ochii de la o distanță de 6 metri. Ochelarii de vedere corectează doar problemele legate de acuitatea vizuală.

Ochiul leneș la copii reprezintă o problemă obișnuită în rândul celor mici. În aceste condiții, conexiunea unui ochi cu creierul este ușor oprită și, prin urmare, nu se dezvoltă la fel de mult ca celălalt ochi.

Copilul are o eroare de refracție? Utilizarea unei rețete similare pentru ambii ochi nu va ajuta ochiul mai slab să ofere o viziune clară.

Ai nevoie de un optometrist care să evalueze viziunea funcțională a copilului. Specialistul va putea să ofere o soluție personalizată pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum să alegi un optometrist?

Găsirea celei mai bune perechi de ochelari pentru copil începe cu testele oculare corecte. Un test ocular ce evaluează mișcările și focalizarea ochilor va exclude posibilele erori în vederea funcțională a copiilor.

Un optician bun va evalua impactul rețetei asupra vederii funcționale a copilului dumneavoastră. Personalul trebuie să dispună de experiență în corectarea problemelor legate de vedere.

Opticienii trebuie să elibereze prescripții care nu numai că repară acuitatea vizuală a copilului. Mai mult, trebuie și să abordeze orice formă de dezechilibru în vederea lor funcțională.

Programați un test ocular și aveți grijă de sănătatea ochilor celui mic.

Concluzie

Dacă ți-e greu să-ți convingi copilul să poarte perechea de ochelari, continuă să depui acel efort. Dar nu o luați prea ușor, deoarece problemele cu vederea ar putea împiedica dezvoltarea oculară a copilului dvs.

Toată lumea ar putea avea nevoie de un pic de ajutor în parenting. Așadar, nu ezita să consulți un optometrist sau un consilier cu privire la această problemă.

Sunteți în căutarea unor advertoriale sau servicii SEO pentru afacerea dvs. din online? Pentru promovare companii și servicii de link building ați ajuns în locul potrivit. Intrați în contact cu noi pentru a descoperi cum vă putem ajuta!

Back To Top