Sari la conținut
Apă oxigenată, cum se curăță și dezinfectează cu acest produs

Apă oxigenată, cum se curăță și dezinfectează cu acest produs

Apă oxigenată, cum se curăță și dezinfectează cu acest produs. Peroxidul de hidrogen e format din apă (H2O) cu un atom de oxigen (H2O2).

La concentrațiile recomandate, acest lucru face ca apa oxigenată să fie sigură de utilizat. Dar acel atom suplimentar de oxigen oferă formulei rezultate niște capacități uimitoare pentru combaterea murdăriei și a germenilor.

Apa oxigenată este un compus puternic de curățare, antibacterian, antifungic și de albire. Soluția comună găsită în farmacii este suficient de puternică pentru a îndepărta cele mai multe pete și a dezinfecta o gamă de suprafețe și materiale.

Învățarea modului de curățare cu apă oxigenată și utilizarea ca dezinfectant poate fi eficientă. Pe de altă parte, dacă nu doriți să vă bateți capul cu formule chimice, pur și simplu apelați la produse de curățenie.

Curățarea cu apă oxigenată vă poate economisi bani. De asemenea, e o alternativă ecologică și sigură pentru familie în comparație cu alte produse de curățare obișnuite. Să aflăm mai multe despre produs în acest articol de blog.

Rețetă pentru apă oxigenată

Apa oxigenată curăță bine dacă este nediluată. Însă, puteți să amestecați propriul peroxid de hidrogen și să-l utilizați ca spray universal pentru toată casa.

În primul rând, câteva informații de bază. Peroxidul de hidrogen rămâne la capacitate maximă timp de aproximativ 3 ani, atâta timp cât este în recipientul original.

Odată deschisă, apa oxigenată este eficientă doar câteva luni. Ca urmare, nu deschideți o sticlă până nu sunteți gata să o utilizați.

Să trecem la rețeta noastră de apă oxigenată pentru curățare:

  • recipient cu pulverizator;
  • peroxid de hidrogen (apă oxigenată);
  • o lămâie sau un suc de lămâie;
  • apă distilată.

Se amestecă o cană de apă oxigenată, două căni apă distilată și două linguri suc de lămâie în recipient. Se agită și puteți începe curățenia!

Folosim recipient de culoare închisă astfel încât apa oxigenată să nu fie expusă la lumină. De asemenea, vom folosi apa distilată pentru a preveni petele de minerale care se găsesc în apa de la robinet.

Lămâia conferă casei un miros proaspăt atunci când faci curățenie, în timp ce acizii ajută descompunerea murdăriei și a petelor problematice.

Când amestecați soluția de curățare rețineți că are o durată de valabilitate limitată de doar o lună sau două. Când nu o utilizați, asigurați-vă că o depozitați într-un spațiu întunecat.

Cum se curăță cu apă oxigenată

Învățarea modului de curățare cu apă oxigenată vă oferă un mod natural, sigur și economic de a vă curăța casa fără a utiliza ingrediente dure sau toxice.

Indiferent dacă faceți curățenie în interior sau în exterior, este ușor să creați propria soluție cu apă oxigenată pentru diferite lucrări de curățare.

Iată câteva moduri în care puteți utiliza apa oxigenată în curățare, de la produse de înfrumusețare la căzi din baie:

1. Perii de machiaj

Păstrarea instrumentelor de machiaj și înfrumusețare curate este esențială pentru ca pielea să arate cât mai bine. În plus, curățarea regulată prelungește durata de viață a periilor de machiaj și a altor aplicatoare.

Puteți utiliza un amestec de apă cu peroxid de hidrogen pentru a curăța și igieniza periile de machiaj în siguranță.

Când utilizați periile de machiaj și alte aplicatoare, lăsați-le să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute. Mai apoi, stoarceți excesul de lichid și lăsați-le să se usuce la aer, peste noapte.

Soluția vă va curăța periile și va elimina bacteriile care pot provoca erupții și alte probleme ale pielii.

2. Mobilier de terasă

Mobilierul de terasă poate fi la fel de scump ca cel de interior. Are sens să îl păstrați curat și protejat. Pulverizatoarele electrice și produsele dure de curățare vă pot deteriora suprafețele vopsite.

În schimb vă recomandăm să utilizați apă oxigenată pentru a curăța mobilierul pentru curte. Folosiți o perie alături de soluția de curățare pentru metal, țesături și alte părți ale mobilierului de curte, apoi clătiți cu un furtun.

3. Rosturi

Apa oxigenată combinată cu bicarbonatul de sodiu creează un înălbitor în curățarea rosturilor. Se amestecă ½ cană bicarbonat de sodiu, ¼ cană apă oxigenată și câteva picături de detergent de vase într-un recipient sigilabil.

Agitați recipientul pentru a amesteca ingredientele. Luați niște mănuși și folosiți o cârpă pentru a răspândi soluția de curățare pe rosturi. Așteptați aproximativ cinci minute, apoi clătiți murdăria cu apă curată.

4. Saltele

Știați că este o idee bună să vă aspirați salteaua și să o curățați regulat? Salteaua dvs. este un refugiu pentru celulele moarte ale pielii și bacteriile care pot agrava alergiile și preveni un somn bun.

După ce vă aspirați salteaua, amestecați o parte de apă cu o parte de peroxid de hidrogen. Frecați orice pată cu acea periuță de dinți veche pe care cu toții o avem prin casă.

Lăsați soluția să stea pe pată timp de cinci minute și repetați procesul dacă este necesar. Odată ce petele au dispărut, folosiți un uscător de păr pentru a elimina umezeala.

5. Căzi și cabine de duș curățate cu apă oxigenată

Produsele de curățare comerciale pentru băi pot fi deosebit de dure și conțin înălbitor, amoniac sau alte ingrediente care pot fi dăunătoare pielii și sistemului respirator.

O alternativă mai sigură, la fel de eficientă, e amestecarea a două părți bicarbonat de sodiu cu o parte apă oxigenată pentru a face o pastă. Frecați pasta în cadă, așteptați 30 de minute, apoi clătiți murdăria cu apă curată.

Acum știm cum să facem curățenie cu apă oxigenată. Poți face pasul următor și învăța cum să dezinfectezi cu peroxid de hidrogen și să scapi de bacterii și virusuri.

Cum se dezinfectează cu apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen este un dezinfectant care ucide germenii și virusurile în siguranță și rapid. Toate acestea, fără a utiliza substanțe chimice potențial toxice.

Acest lucru o face un mare dezinfectant. În plus, calitățile sale antibacteriene și antivirale sunt mai eficiente ca oțetul alb distilat și alcoolul sanitar.

De asemenea, e la fel de eficient ca înălbitorul cu clor pentru a elimina mucegaiul. Învățarea modului de dezinfectare cu apă oxigenată vă va face casa un loc mai sănătos și mai sigur de locuit.

1. Suprafețe dure

De la blaturile de bucătărie până la chiuvetele din baie, suprafețele dure din casă necesită o atenție regulată pentru a preveni acumularea de germeni.

În loc să utilizați un dezinfectant, turnați apă oxigenată într-o sticlă de pulverizare și folosiți-o pentru a vă dezinfecta suprafețele dure din casă.

Tot ce trebuie să faceți este să pulverizați, să așteptați cinci minute și să ștergeți murdăria și germenii.

2. Pardoseli dure

Fie că aveți podele din lemn de esență tare sau gresie menținerea lor curate e probabil o parte a rutinei săptămânale de curățare. Dar știați că vă puteți dezinfecta și podelele pentru a minimiza răspândirea germenilor?

Înainte de a începe, testați soluția pe o mică porțiune.

Astfel, vă puteți asigura că acea apa oxigenată nu va decolora podeaua. Se amestecă o parte de apă oxigenată cu o parte de apă într-o găleată. Se îndepărtează microbii și se lasă podelele să se usuce.

3. Mașini de spălat vase

Un studiu din 2016 al mașinilor de spălat vase arată că 83% din ele au ieșit pozitive la ciuperci. 47% dintre mașinile de spălat vase au fost pozitive la fungi, un agent patogen dăunător pentru oameni.

Pentru a putea elimina mucegaiul și fungii din mașina de spălat vase, pulverizați interiorul cu apă oxigenată. Acordați o atenție suplimentară garniturilor de cauciuc, recipientelor pentru resturi și altor zone în care umezeala și mucegaiul se pot ascunde.

Porniți mașina de spălat vase goală într-un ciclu scurt și ați terminat!

3. Toalete dezinfectate cu apă oxigenată

Scăpați de germenii din toaletă cu peroxidul de hidrogen utilizat în fiecare săptămână. În acest mod, puteți avea o baie mai curată și mai sănătoasă.

Turnați o cană de apă oxigenată în toaletă. Așteptați 30 de minute, apoi frecați vasul cu peria. De asemenea, vă puteți menține peria de toaletă curată și igienizată turnând puțină apă oxigenată pe ea. Lăsați-o să se usuce la aer înainte de a o pune la loc.

4. Coșuri de gunoi

Coșurile de gunoi din bucătărie și baie pot deveni destul de murdare și pline de microbi. Cam o dată pe săptămână, spălați coșurile de gunoi cu apă și săpun.

Mai apoi, pulverizați-le în interior și în exterior cu o soluție dintr-o parte de apă și o parte de apă oxigenată. Dacă e posibil, lăsați coșurile să se usuce la soare. De asemenea, puteți aștepta 20 de minute și le puteți șterge cu o cârpă.

5. Jucării și periuțe de dinți

Știm cu toții: copiii nu sunt foarte preocupați de murdărie și germeni. În aceste condiții devine chiar mai importantă curățarea și igienizarea lucrurilor cu care se joacă sau pe care le pun în gură.

Pentru a dezinfecta și curăța jucăriile, periuțele de dinți și alte articole lavabile, umpleți un recipient cu apă oxigenată. Lăsați articolele să se înmoaie timp de 20 de minute, apoi lăsați-le să se usuce la aer.

Concluzie

Utilizarea dezinfectanților și a produselor de curățat cu peroxid de hidrogen în casă e un mod ecologic, economic și sigur de a menține lucrurile curate și igienizate.

Sunteți în căutarea unor servicii de advertoriale pentru afacerea dvs.? Doriți o creștere a vizibilității în mediul online? Ați ajuns în locul potrivit! Tot ce trebuie să faceți este să intrați în contact cu noi. Vă vom pune la dispoziție gama de servicii SEO pentru un rezultat de succes.

Înapoi sus