Mihai Fulger

Miercuri, 8 aprilie, ora 14:00

Invitat al dezbaterii despre Booktrailers – un produs între două industrii culturale

Mihai Fulger este absolvent al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Litere, secţia română-engleză (2002). Din 2002, publică peste 1.000 de articole pe teme cinematografice (cronici de film, însemnări de festival, profiluri de autor, studii, eseuri, interviuri cu cineaşti, recenzii ale unor cărţi de cinema) în diverse publicaţii culturale sau generaliste, precum şi pe Internet.

Din 2005, scrie în mod regulat pentru săptămânalul Observator cultural, iar din 2013, este membru fondator şi redactor al revistei trimestriale Film.

Debutează editorial cu volumul de interviuri „Noul val” în cinematografia românească, distins în 2007 cu premiul „George Littera” de către Asociaţia Criticilor de Film din cadrul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). Din 2007, este membru al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI). Din 2012, este redactor şef al Cinematecii Române, în cadrul Arhivei Naţionale de Filme (ANF). A fost selecţioner şi membru în juriile mai multor festivaluri de film româneşti şi străine.