Andreea Știliuc

Andreea Ştiliuc s-a alăturat echipei TVR Iaşi în anul 2008. Realizează emisiuni diferite ca structură şi tematică („Necunoscuţii de lângă noi”, „Artitudini”, „Interviul săptămânii”, „Tele-viziunea mea”, „România diversă”, „Descriptio Moldaviae”, „Români fără frontiere”).

A intervievat personalităţi precum Patricia Kaas, François Jost, Anamaria Marinca, Dinu Cocea, Mircea Daneliuc, Solomon Marcus, Silviu Purcărete, Matei Vişniec.

Are în palmares nouă distincţii, din care două internaţionale (premiul al doilea la Festivalul Internaţional de Programe de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina şi menţiunea specială a juriului la Festivalul Internaţional de Film Cronograf de la Chişinău, secţiunea CadRO). De asemenea, doi ani la rând (2011 şi 2012) a fost premiată de APTR, pentru categorii diferite (Portret şi Interviu).

Este pasionată de videojurnalism.

În anul 2010, a avut o bursă doctorală la Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris 3 şi a făcut un stagiu practic la redacţia emisiunii „Médias, le magazine”, difuzată pe France 5.


Acasă

Când revine ACASĂ, Matei Vișniec are impresia că n-a plecat niciodată şi că toată aventura sa pariziană, piesele pe care le-a publicat în Franţa, sutele de spectacole din întreaga lume sunt o iluzie, un vis sau o ficţiune.