A Writerʼs Will

Miercuri, 8 aprilie, ora 18:20


Un film de Gabriel Achim despre scriitorul Sorin Stoica

Festivaluri: DaKino 2006, StudentFest – Timisoara, 2006, TEMPS D’IMAGES 2008, Bucharest, SUREXPOSITIONS 2008

„Puțin înainte să moară (la 28 de ani), unul dintre cei mai talentați și prolifici scriitori români din tânăra generație, își prezintă testamentul literar. Un documentar care plutește între artă și reportaj, între poetic și lucrul mărunt, între serios și absurd.“ (Gabriel Achim)


Sinopsis

Un documentar despre unul dintre cei mai talentați și importanți scriitori români, Sorin Stoica, realizat de Gabriel Achim.


Gabriel Achimregizor

Din 2004 lucrează ca regizor și producător. A regizat filme cu lungimi diferite, de la 1 minut (How do you do, 2009 – Jury Award, filminute.com [2]), 25 de minute (Bric Brac, 2008 – premiat și selecționat la Berlinale, Los Angeles, Saint Petersburg, Capalbio, Barcelona, Porto, Trieste, Karlovy Vary), până la unul de 97 de minute (Visul lui Adalbert, 2011 – debut in lung metraj, care a fost selecționat și premiat prin alte festivaluri internaționale Reykjavik, Thessaloniki, Tallinn, New York, Wiesbaden, Nashville, Bradford, Munich, Sofia, Palic, Stockholm). Regizorul Gabriel Achim este în selecția Emineschool BFF cu documentarul despre scriitorul Sorin Stoica, „A Writer’s Will”.


Despre Sorin Stoica (1978-2006)

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, București, 2000, masterat în Comunicare în cadrul FJSC și în Antropologie, SNSPA. A fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturală a Facultății de Jurnalism. Colaborări cu proză și publicistică la Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura, Partener. A fost semnatarul rubricii „Liberul arbitru“ din Suplimentul de cultură.

Volume publicate (selectiv): Povestiri cu înjurături, Editura Paralela 45, Pitești, 2000; Dincolo de frontiere, Editura Paralela 45, Pitești, 2002; Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale, coordonată cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, București, 2003; Povestiri mici și mijlocii, volum colectiv de proză scurtă scris împreună cu Cosmin Manolache, Călin Torsan și Ciprian Voicilă, Editura Curtea Veche, București, 2004; O limbă comună, Editura Polirom, 2005; Jurnal, Editura Polirom, 2006.

Recent a fost lansată ediția de Opere. Dincolo de frontiere (Casa de pariuri literare), care include și scenariul documentarului.